Een cocktail voor de jaarwisseling met daarin – natuurlijk – champagne.
De een vindt champagne heerlijk en de ander gruwt ervan. Als je niet zo’n fan bent van champagne zijn er genoeg andere cocktails met champagne, waarbij je de champagne niet overduidelijk proeft. Dit is zo’n cocktail! Zo maak je de French 75.
Ingrediënten
6 ijsklontjes
2 delen cognac
1 deel citroensap
1 eetlepel suikersiroop
gekoelde champagne
1 citroenschil
Bereidingswijze
Voeg de ijsblokjes toe aan een cocktailshaker en giet hier de cognac, suikersiroop en het citroensap overheen. Schud heel goed, totdat er een condenslaagje ontstaat. Zeef het drankje in een champagneglas of longdrinkglas en vul het bij met de champagne. Doe tot slot de citroenschil in het glas.
Happy new year!
Dranken en limonade.
-
- Site Admin
- Berichten: 71
- Lid geworden op: 30-01-2012 22:48
Koffielikeur
Ingrediënten:
250 gr kandijbasterdsuiker
2,5 dl water
50 gr gemalen koffie
5 dl water
1 zakje vanillesuiker
4,5 dl (inmaak)brandewijn
2 borrelglaasjes Cognac
extra:
1 fles
Bereiding:
De 2,5 dl water met de kandij basterdsuiker aan de kook brengen. In laten koken totdat de vloeistof stroperig wordt.
Koffiezetten van de koffie en de 5 dl water. Deze vermengen met het suikerstroopje en de vanillesuiker. Het mengsel af laten koelen en brandewijn en Cognac toevoegen. De likeur in een schone fles schenken en afsluiten.
Deze likeur is direct drinkbaar.
Ingrediënten:
250 gr kandijbasterdsuiker
2,5 dl water
50 gr gemalen koffie
5 dl water
1 zakje vanillesuiker
4,5 dl (inmaak)brandewijn
2 borrelglaasjes Cognac
extra:
1 fles
Bereiding:
De 2,5 dl water met de kandij basterdsuiker aan de kook brengen. In laten koken totdat de vloeistof stroperig wordt.
Koffiezetten van de koffie en de 5 dl water. Deze vermengen met het suikerstroopje en de vanillesuiker. Het mengsel af laten koelen en brandewijn en Cognac toevoegen. De likeur in een schone fles schenken en afsluiten.
Deze likeur is direct drinkbaar.